Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
4.1.2007, Václav Kotlík, aktualita
Gigabyte, přední světový výrobce hardwaru, oznámil vypuštění základních desek série 945 osazených výhradně pevnými kondenzátory (All-Solid). Série 965 založená na těchto kondenzátorech se stala za poslední půlrok oblíbenou pro svou spolehlivost....
Tudor | 8.1.200716:10
Ve srovnávací tabulce zjevně použili hodinovou výdrž ­"normálních­" elektrolytů ­(myšleno nízkoimpedančních na 105 stupňů­) té nejnižší kvality. Ty se vyrábějí s deklarovanou životností od 1000 do 5000 hodin při 105 stupních dle ­"šarže kvality­" a samozřejmě ceny.
To, že většina výrobců základních desek včetně všech ABITů, AUSCHUSů a spol. používají právě tyo šmejdy, je otázka škudlení a ne nedostupnosti technologie.
Odpovědět0  0
Naith_cz (79) | 5.1.200710:09
Zajímalo, zda GB uvedl, jaký typ kondenzátorů vlastně použil. Jedná se o keramické, nebo kvalitni impulzní kondenzátory? Výhoda v životnosti je nepochybná, zvláště při vyžších teplotách. Myslím, že mnohem důležitějšími parametry jsou spíše velmi nízká parazitní vodivost­(o 2­-3 řády menší než u elektolitů­), nízká parazitní impedance a z toho plynoucí vysoké SR­(strmost­), která je důležitá pro kvalitní filtraci a omezení nežádoucích zákmitů a rušení­(proto jsou tyto desky spolehlivější­). Tyto kondenzatory jsou také odolné proti průrazu a pokud k němu dojde, tak mají samoregenerační schopnost narozdíl od elektrolytů­(možná jste už na své desce měli ­"nafouklý­" eletrolyt­). Pokud to nejsou keramické kondenzátory, tak s teplotou klesá kapacita jen málo, což vzhledem k topivosti součástek je vlastnost opravdu podstatná.
Odpovědět0  0
gro | 4.1.200711:12
Zadne ­"pevne­" nebo ­"vsechno­-pevne­" kondenzatory neexistuji, to je zase prezdivka pro davno existujici technologii, mozna v jine sklatulce aby se dala registrovat nebo rovnou patentovat. Beztak se jedna a stare dobre svitky alobal+papir nebo alobal+slida nebo naparovane varianty.
Odpovědět0  0
adonisik (20) | 4.1.200717:58
Co píšeš je blbost.Pokud budu mít 2 jinak vcelku stejné desky s jediným rozdílem že ta první bude mít kondenzátory,které vydrží 6x déle,o tak si logicky vyberu tu první,protože je skrátka lepší a vůbec mě nezajímá jak ty kondenzátory výrobce vyrobil.
A to,že marketingové oddělení GigaBytu tomu dalo určitý název je dnes zcela běžná věc,která 1.Dělá reklamu na produkt 2.Usnadňuje zákazníkovi přehled mezi produkty.
A k tomu,že se stejně jedná o ­"alobal+papír­" nebo ­"alobal+slida­" ti můžu říct,že škoda 105 má sice 4 kola,ale Octavia to není.
Odpovědět0  0
gro | 4.1.200719:02
Ty jsi karel, samozřejmě že zákazník si vybere to lepší, já taky, mluvím jenom o tom že milej Gigabyte mohl napsat že místo elektrolytů začal konečně používat kvalitní foliáče a bylo by hned jasno, pochybuju že když si někdo přečte v reklamě ­"používáme super all­-solid kondiky­" že bude vědět­/věřit že mu to opravdu něco přinese, reklamních heců každý vidí denně desítky. Alespoň na mě by reklama fungovala daleko líp pokud by výrobce používal zažitou terminologii nebo podrobně vysvětlil v čem se skrývá onen nový vylepšující prvek který kondenzátor změnil natolik že musel dostat nový název­/přízvisko. Takto můžu jenom spekulovat že se jedná o svitky...třeba jsou to v základu stále elektrolyty ale elektrolyt byl nějak zahuštěn aby se míň vypařoval a hned tomu nějaký blesk z marketingu dal název ­"solid­", přitom je to skoro ten samý šunt.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.